Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z jednání ÚOK s Klubem českého staváka ze dne 17.4.2019

3. 5. 2019

Český svaz chovatelů, z.s.Sekretariát ÚVV ČSCH, Maškova 3, 182 53 Praha 8 -KobylisyTel. 284683437, fax 284681451, e-mail: holubi@cschdz.eu, http://www.cschdz.euIČO 00443204, DIČ CZ-00443204,Bankovní spojení: KB Praha 9 č. účtu: 635081/0100 Číslo jednací:Vaše č.j./ze dne:Vyřizuje/ linka:Dne:33/2019Lucie Berná 17.4.2019

 

 

Zápis č. 3/2019 z jednání schůze ÚOK svolané elektronickou poštou konané 16. 4. 2019 17. 4. 2019. Přítomni elektronická komunikace:Ing. Petr Gajda, Ing. Miroslav Otruba, Jiří Holaň, Mgr. Alexandr Veselý, Roman Kučera, Drahomíra Dufková, Mgr. Jaroslav Víšek.

 

Program:

 

1) Projednání závěru Komise sboru posuzovatelů

 

2) Jednání o kárném řízení a návrh kárného dopisu a jeho odsouhlasení

 

3) Závěr Tajemnice komise Lucie Berná byla pověřena zpracováním zápisu. Jednání bylo vedeno elektronicky per rollam,zdůvodu úspory financí na cestovném a ostatních nákladech s tím spojených, a opakovaného projednávání porušení některých posuzovatelů. Přítomní schválili předložený program.

 

Ad. 1) Projednání závěru Komise sboru posuzovatelů Dne 22. 3. 2019 byly elektronicky doručené protokoly zjednání Komise sboru posuzovatelů dne 10. 3. 2019 v Pardubicích,kdy komise vyslechla posuzovatele, kteří posuzovali na svazová razítka při speciální výstavu Klubu chovatelů českých staváků v Kolíně 2018 - z tohoto jednání zapsán protokol. Členové ÚOK se seznámili se závěrem Komise sboru posuzovatelů.

 

Ad. 2) Jednání o kárném řízení a návrh kárného dopisu a jeho odsouhlasení. Dle závěrů Komise sboru posuzovatelů bylo konstatováno protokolem zjednání 10. 3. 2019, že posuzovatelé př. Krupka, př. Maček, př. Ostrý a př. Joza porušili usnesení Sboru posuzovatelů z roku 2015 bod 4) písmeno b), kdy dne 13. 12. 2018 posuzovalo speciální výstavu pobočného spolku Českého

svazu chovatelů z.s. - Klubu chovatelů holubů českých staváků se sídlem v Praze na neplatné oceňovací lístky a používali razítko svazového posuzovatele (člena Sboru posuzovatelů holubů ČSCH). Svým jednáním porušil usnesení sboru a hrubě narušil autoritu ostatních členů posuzovatelského sboru. Za toto porušení je kárným orgánem I. Stupně v kárném řízení uděleno NAPOMENUTÍ (písemnou formou) výše uvedeným 4 posuzovatelům. Dále Komise sboru posuzovatelů v protokolu zjednání 10. 3. 2019konstatuje, že Ing. Tomáš Sousedík hrubě porušil povinností vedoucího posuzovatele, kdy dne 13. 12. 2018umožnil posuzování speciální výstavy pořádané pobočným spolkem Českého svazu chovatelů z.s. -Klubem chovatelů holubů českých staváků se sídlem v Praze členům tohoto klubu, kteří nemají platné oprávnění k posuzování holubů na výstavách pořádané Českým svazem chovatelů. Dále jako hlavní posuzovatel neopatřil svým podpisem správnost udělení nejvyšších ocenění na oceňovacím lístku, neřešil neodkladně během a po skončení posuzování vzniklé nedostatky v posouzení, kdy bylo posouzení provedeno na neplatné oceňovací lístky. Jeho konání bylo v přímém rozporu s usnesením Sboru posuzovatelů z roku 2015 bodu 4 písmeno b) a Směrnicí pro posuzování holubů na výstavách ČSCH ze dne 24. března 2012, kde došlo k poručení v odstavci Povinnosti a práva vedoucích posuzovatelů na výstavách ČSCH bodu 8) a 11).Za toto porušení je Ing. Tomáši Sousedíkovi kárným orgánem I. stupně v kárném řízení rozhodnuto o udělení pozastavení činnosti pro výkon posuzovatele holubů na všech typech výstav pořádaných Českým svazem chovatelů z.s.,či jeho pobočným spolkem(místní, okresní, městskou, krajskou organizací ČSCH,či specializovaným klubem chovatelů holubů)včetně posuzování na mezinárodních výstavách pořádaných členskými zeměmi Evropského svazu od 1. 6. 2019 na dobu neurčitou. Všichni zúčastnění obdrží rozhodnutí písemnou formou. Hlasování k jednání kárného řízení a návrhu kárného dopisu: PRO 6 hlasů PROTI 1 hlas. Hlasování k pozastavení výkonu činnosti posuzovatele: PRO 6 hlasů PROTI 1 hlas. USNESENÍ 19/2/2/1: Členové ÚOK v kárném řízení I. stupně schvaluji udělení napomenutí (písemnou formou) pro př. Františka Jozu, Františka Ostrého, Jiřího Mačka, Ing. Jaroslava Krupku za porušení usnesení Sboru posuzovatelů z roku 2015  bod 4) písmeno b). Proti tomuto rozhodnutí se nelze odvolat. Kárný orgán I. stupně schvaluje Ing. Tomáši Sousedíkovi pozastavení činnosti pro výkon posuzovatele holubů na všech typech výstav pořádaných Českým svazem chovatelů z.s., či jeho pobočným spolkem (místní, okresní, městskou, krajskou organizací ČSCH, či specializovaným klubem chovatelů holubů) včetně posuzování na mezinárodních výstavách pořádaných členskými zeměmi Evropského svazu od 1. 6. 2019 na dobu neurčitou za porušení usnesením Sboru posuzovatelů z roku 2015 bodu 4 písmeno b) a

Směrnicí pro posuzování holubů na výstavách ČSCH ze dne 24. března 2012, kde došlo k poručení v odstavci Povinnosti a práva vedoucích posuzovatelů na výstavách ČSCH bodu 8) a 11).Proti tomuto rozhodnutí se lze odvolat do 15 dnů od doručení tohoto usnesení prostřednictvím tajemnice sekce holubů a to buď ústně do protokolu na sekretariátu ČSCH (Maškova 3, Praha), nebo písemně.Tajemnice Lucie Berná připraví dopis a zajistí distribuci těchto dopisů do 18. 4. 2019.

 

Ad. 3) Závěr: Předseda Ing. Petr Gajda poděkoval elektronicky všem za vstřícný a rychlý přístup k tomuto jednání. Vzhledem k problematice již několikátého jednání ohledně porušování směrnic ze strany Klubu českého staváka, bylo toto jednání svoláno per rollam a tím ušetřeno na cestovném a ostatních nákladech stím spojené.Ověřovatel:Jiří Holaň, Ing, Miroslav Otruba.

 

                                Zápis zpracovala:

          Lucie Berná tajemnice ÚOK chovatelů holubů    

                        Dne:17. 4. 2019

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář