Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z Včs západočeské op. konané dne 24.2.2109 v Křimicích

3. 5. 2019

                         Západočeští staváčkáři schůzovali a vzpomínali.

Sešli se 24.2. 2019 na výroční schůzi pobočky v Křimicích nedaleko Plzně, aby zhodnotili minulou chovatelskou sezonu a projednali organizační věci -zápisy z jednání hlavního výboru klubu, seznámení s jednáním .vedení klubu se zástupci ústřední odborné komise ohledně posuzování českého staváka českým ,nebo evropským způsobem. Umístění západočeské pobočky na speciální výstavě v Kolíně, bylo konstatováno ,že bylo jedno z nejhorších za posledních několik let. Otázka je proč. Je to stárnutím členské základny, věkový průměr je 67 let, nebo se nepodařilo odchovat dostatek kvalitního odchovu a nebo je příčinou i neustálé handrkování o způsobu posouzení českého staváka, v neposlední řadě očekávání jak se posouzení ČS ujmou klubový posuzovatelé.

 

Tradičně se při této schůzi předávají putovní poháry nejúspěšnějším chovatelům pobočky. Vyhodnocení provedl vzdělavatel pobočky- celostátně uznávaný specialista na červenou barvu př. Rumplík a s předsedou pobočky př. Slepičkou předali poháry př. Kohoutkovi za nejlepší kolekci na výstavě 570 b červený plamínek , 563 b. červený sedlatý, 562 b. černý sedlatý. Př. Melichar nejlepší starý holub modrý mramorák. Př. Vrbský 559 b . černý sedlatý. Př. Abrešek nejlepší stará holubice. Př. Khajl šampion výstavy a nejlepší mladá holubice červená sedlatá. Př. Macán nejlepší holub typu na speciální výstavě v Kolíně – černý plamínek.

V diskuzi jako první vystoupil předseda pobočky př Slepička, aby připomněl 40. výročí založení západočeské pobočky. Byl vznesen i dotaz, jak posuzovat na celostátní výstavě nové barevné rázy – novošlechtění, pro které není vytvořen žádný standart. Odpověď vzdělavatele klubu posuď typ, dej body a jdi dál je proti všem pravidlům. Můj osobní názor je ukázat ano, ale v žádném případě neposuzovat, dokud alespoň klub neuzná toto novošlechtění jako nový barevný ráz. Jak se na toto dívají ostatní členové klubu. Své názory napište na klubové stránky.

 

                                                                             Zapsal

                                                                          Václav Švehla

vcs-zapadoceske-op--1-.jpgvcs-zapadoceske-op--2-.jpgvcs-zapadoceske-op--3-.jpgvcs-zapadoceske-op--4-.jpg  vcs-zapadoceske-op--5-.jpgvcs-zapadoceske-op--6-.jpgvcs-zapadoceske-op--7-.jpgvcs-zapadoceske-op--8-.jpgvcs-zapadoceske-op--9-.jpgvcs-zapadoceske-op--10-.jpgvcs-zapadoceske-op--11-.jpgvcs-zapadoceske-op--12-.jpgvcs-zapadoceske-op--13-.jpgvcs-zapadoceske-op--14-.jpgvcs-zapadoceske-op--16-.jpg                              vcs-zapadoceske-op--15-.jpg

 

                                          Fotogalerie z VčS západočeské op                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář